En kostsam arbetsplatsolycka

För en tid sedan var jag på ett företag som haft en arbetsplatsolycka. En medarbetare hade klättrat upp på en stege för att åtgärda några lådor som fastnat på ett transportband som gick några meter ovanför golvet. Av någon anledning satte bandet igång och medarbetaren knuffades bakåt av en låda och föll ett par meter baklänges ner i ett betonggolv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företaget har en bra arbetsmiljö. Men i det här fallet hade man missat ett par saker i arbetsmiljöarbetet. Förutom att medarbetaren gjorde sig ordentligt illa så förväntas företaget få ett bötesbelopp på en kvarts miljon kronor.

Hur ser det systematiska arbetsmiljöarbetet ut på ditt företag – har ni alla delar på plats?

Jag erbjuder en genomlysning av företagets systematiska arbetsmiljöarbete till ett fast pris. Då får ni också en sammanställning av vilka eventuella behov av åtgärder som kan behöva göras. Det i sin tur minskar risken för onödiga olyckor och tillhörande risk för såväl rättsliga följder som ekonomiska konsekvenser av detta.

Jag bedriver konsultverksamhet inom HR-tjänster, rekrytering samt arbetar även som utbildare & föreläsare. Verksamheten bedrivs främst i Dalarna, men jag gör även uppdrag över hela landet. Här hittar du mina kontaktuppgifter 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *